lauantaina, toukokuuta 16, 2009

Spicing things up

Päätin että loppuviikon ei välttämättä tarvitsisi kulua yhtä kirjastoisissa merkeissä kuin alun - vaikka tänään taas havaitsinkin istuvani sekä Bodleianissa että Sacklerissä. Uskomatonta kuinka saksankielisen tutkimuksen lukeminen voi ottaa voimille! No mutta joka tapauksessa, eilen pidin puhtaan vapaapäivän, ja käytin sen vieläpä varsin miellyttävällä tavalla - mausteita metsästäen! Englantilaisten ruokakauppojen maustehyllyt ovat näet perin vaatimattomat, ja osin tästäkin syystä olen toistaiseksi laittanut lähinnä italialaistyyppistä ruokaa, joka tunnetusti ei vaadi laajaakaan mausteiden kirjoa. Keskiviikkoiltana valmistui oheinen penne alla crudaiola, hyvin simppeli ruoka - ja vaikka se oli ihan maistuvaa (lukuunottamatta aika harmillisen mautonta mozzarellaa), päätin että täytyyhän tämä maustevaraston vajavaisuus nyt korjata.


Siispä, off to the Cowley Road! Magdalen Collegen ohitse, yli Cherwellin ja ympäri kiertoliittymän nimeltä The Plain. Cowley Roadin varrelta löytyy näet mitä monimuotoisimmat etnomyymälät; puolalainen, venäläinen, pari kreikkalaista, italialainen, sekä lukuisia intialaisia ja kaakkois-aasialaisia ruokatavaraliikkeitä, sekä useita varsin asiantuntevan oloisia halal-teurastamoja. Voin sanoa että mitään ei jäänyt löytymättä, ja törmäsinpä vielä useisiin ainesosiin joista en ollut kuullutkaan. Yksi kauppareissu riitti täydellisen intialaisen maustevalikoiman kokoamiseen, ja myös thai-keittiön ja kiinalaisen peruskeittiön pääaineet löytyivät todella vaivatta ja pienellä rahalla.

Paluumatkalla kävin vielä ostamassa huhmareen, sillä mitäpä moisella maustemäärällä tekisi, ellei sitä saa jauhettua... Niin ikään hankin teroituspuikon, sillä keittiöveitset ovat olleet aivan säädyttömän huonossa terässä - olisi ollut vain ajan kysymys milloin sipuli tai vastaava olisi lipsauttanut terän sormille. Mutta eipä enää! Nyt täytyy vain kaivaa reseptit muistista ja muistikirjoista, niin että pääsen kokeilemaan. Aivan erityisenä, ilahduttavana löytönä voin mainita jo nyt kimchin, tuon korealaisten herkullisen, äärimmäisen tulisen hapankaalin. Mutta siitä lisää tuonnempana...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti