tiistaina, toukokuuta 05, 2009

The co-operative British lamb

Tämänpäiväinen kello viiden luento Ioannou Centerissä oli peruttu, joten yht'äkkisesti havaitsin olevani puolisentoista tuntia rikkaampi - noin niinkuin implikoidakseni filosofiaa 'aika on rahaa' joka kyllä muuten on varsin epäilyttävä arvolauselma. Niin tai näin, päätin alkaa toden teolla rakentamaan merkityksellistä keittiö - kokki -suhdetta, joka ainakin itselleni on yksi tärkeä hyvinvoinnin perusta.




Co-opista ostamani karitsanliha - joka nimensä mukaisesti oli varsin yhteistyöhaluista - taipui parin tunnin puuhastelulla oikein keväiseksi tagineksi, josta tuli sangen selkeämakuinen laajan maustevarannon puuttuessa (pääosassa inkivääri, korianteri ja kaneli). Sitruunamehu ja hunaja toivat syvyyttä ruokaan toisiaan tasapainottaen. Leikkopavut lisäsin lopulta hetken mielijohteesta sekä volyymiä että keväistä vehreyttä tuomaan. Lisäkkeeksi valmistui käden käänteessä aurinkokuivatuilla tomaateilla, tuoreella korianterilla ja herneillä sävytettyä couscousia. Voilá!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti