keskiviikkona, toukokuuta 06, 2009

Ma'am, where's my card?

Hienoa hienoa - korttiasia hoitui oikein mallikkaasti. Ainoa hetkellinen epätoivon pilkahdus oli, kun uusikaan kortti ei meinannut toimia Bodleianin sisäänkäynnillä, mutta asia korjautui onneksi nopeasti. No niin! Nyt on siis kaksi vertaansa vailla olevaa kirjastoa käden ulottuvilla. Bodleianissa en käynyt pientä fiilistelykierrosta enempää, mutta Sacklerissä tein jo muutamia tietokantahakuja ja yritin totutella luokittelujärjestelmään. Kuulostaako tylsältä...? Ei se tutkijalle ole, voin vakuuttaa.

Tänään Bodista palatessani tsekkasin myös vihdoin sen Covered Marketin elikkäs kauppahallin. Ilahduttavaa, sanalla sanoen: lihat, kalat, gourmet-tuotteet ja vihannekset löytyvät siis ainakin sieltä, ja englantilaisia erikoisuuksia löytyy oikein hyvin. Mutta lisää niistä joskus myöhemmin. Havaitsinpa lisäksi myös tuossa aivan lähellä torin, joka ainakin näin arkisin näyttäisi olevan käytössä varsin myöhään, ja josta niinikään voi ostaa ainakin vihanneksensa - samalla tietysti antikvaarisella kirjakojulla viivähtäen.
Päivän viimeinen hauska löytö oli kaikkein lähimpänä majapaikkaani sijaitseva antikvariaatti, nimeltään mainiosti the Albion Beatnik! Tarjonta on oikein, oikein kiinnostavaa - painotuksena matka-, musiikki-, pop-kulttuuri- ja kaunokirjallisuus. Myös monipuolinen käytettyjen kirjojen osio löytyy, ja paikkaa pitää itsekin beatnikiltä (tosin ei ensimmäisen polven) vaikuttava herra - mikäli lukijoissa on The Black Books -sarjan faneja, ymmärrätte jos vertaan häntä eksentriseen sekoitukseen Bernardia ja Mannya. Taustalla soivat tietenkin jazz-klassikot, ja kattavan näköinen CD-hyllykin kaupasta löytyy. Luulenpa että kyseisessä liikkeessä tulee piipahdettua kerran jos toisenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti